Sunday, October 30, 2011

MOOD: KURANGKAN BERAT BDN!!!


Hye KWN2...

dah lama x update blog nie...dah byk sesawang dah..
eheeee...
ok kembali kpd tajuk asal..

TURUN KAN BERAT BADAN???

dgn apa cara??

PUASA, mkn pill JAMU,minum air cocoa.....
xjalan..

ohoooo...
yg jalan pose..
tp lepas naik raya

naik berkali2 ganda..

ayooooo!!!

ade jgk ku potong perot nie krg..
ahaaaakkksss


ok will try the last one

ade jgk tgk 1 blog akak ni...
dia pon kena sama mcm ku
dah mcm2 jenis bnda dia try..

xjln2
she try this things...

WOW!!!

trun berat..

try my best utk sekat mkn...

NO MORE SWEET THINGS,
CHOCLATE,
CANDY,
LOLLIPOP,

anythings that make me fat...

HELP MEEEE!!!



ohooooo...











<--- Klik This If U like

Wednesday, October 5, 2011

RESEPI KEK COKLAT & CUPCAKE

KEK COKLAT.


Bahan-Bahan:


bahan a

-1 1/2 cawan tepung gandum

-1/2 cawan self rising flour

- 1 sudu teh baking powder

- 1/2 sudu teh soda bikar bonat



bahan b


1 cawan air suam

1/2sudu vanilla essences

3/4 cawan serbuk coco



bahan c


3 biji telur

250 gm butter

1 cawan gula kastor





cara2:


-ayak bahan A 3x dan ketepikan

-campurkan bahan B hingga sebati dan masukkan kedalam peti

-pukul butter & gula kastor sehingga kembang

-masukkan telur dan pukul hingga sebati

-masukkan bahan A & B secara berselang seli hingga sebati

-panaskan oven selama 10min pada suhu 180"

-masukkan bahan kedalam acuan dan bakar selama 45min (kek) 26min ( cupcake) pada suhu 170" sehingga masak.

-sejukkan setelah masak dan sedia untuk dihidangkan...


P/S : SELAMAT MENCUBA~~







<--- Klik This If U like

Wednesday, September 14, 2011

ape nie!??


SALAM ALL,

HARI SAYA ADA SITUASI YG SGT SEDIH
A= SUAMI
M= ISTERI


Selepas si A sembuh dari penyakitnya, dia pulang ke rumah bersama isteri dia..
mereka sekeluarga berkumpul dia bawah.
Si M cerita kan kelakuan anak2 selama suaminya di hospital.

M: semalam si kakak beli panties..tp bila time nak bayar dia lari pg tgk brg2 lain...M panggil la suruh bayar sendiri semua.
A: pandang dan gelengkan kepalanya..

Sambil berbual si A membuka computer untuk membayar jumlah perubatan dia rumah sakit.

M: A buat apa? bayar bill ke?
A: ye la kena la bayar igt free ke?
M: tu la semalam kakak nak support A xnk...tp bila tanya kakak nak tlg support x dia gelak je..
A: M tu bukan nak tlg support skit..
M: itu kan masalah A...bukan masalah M...
A: dgn terkejot berkata..ok nanti M ada masalah jgn mntk tlg A!!
M: nak mntk tlg mak saya xnk...
A: shhhhhh~~ (tukar topik tak mahu ank2 mendengarnya)



SEPERTI DIALOG DIATAS...
BEGITU KAH ISTERI YANG SOLEHAH???!!
semasa suami dalam keadaan sakit dan terdesak tidak mahu tolong suami..
sang suami sgt keras kepala tidak mahu dibantu oleh anak2 kerana tidak mahu menyusahkan mereka walaupun dia berhak meminta!!








<--- Klik This If U like

Saturday, September 10, 2011

PRAY FOR MY DAD

SALAM SEMUA

NOW I'M WORRIED ABOUT MY DAD....
5hb sept dia sakit mata mula2..
tg hari tuh jumpa dia ok je lagi..
siap gurau2 dgn kawan..

ptg tu balik2 tgk kereta ayh dkt rumah..
tp dia dlm bilik sampai mlm xkeluar...

after that my mom said he got fever..
he feels dizzy...

skrg dah masuk seminggu..
jumaat baru dia nak pg hospital..
mama n abg ajk dia tak nak DEGIL!!..


doc thn dia dkt wad..
doc ckp ayh suspek DENGGI..

mana tak nya mkn xlalu..muntah2..
pening kepala...

ada hari tu dia gatal pg drive semata2 nak beli brg..
time nak balik tuh dia PENING kepala nak pengsan..
nasib dah dekat dgn kereta..
dduk dlm kereta beberapa min then baru balik..

adehhhh~~


malam tu ku pergi hospital..
he look good..
CERIA je..

tp pagi td mama msg..

platlet ayah turun from 45 to 26..
if reach 20 kena masukkan darah..

ok baru td mama inform ayh punya platlet trun lg..

OMG 21 aje!!!!

dah la ku kena kerja..
mintak org tlg gantikan sorg pon tak nak...

bila time diorg laju je..
yang tak bole blahnyew..

system lak down..
lansung xle login..

bpe jam nak ngadap PC..

aku risau kan ayh..
xmasal kerja lak...

masa ayh sakit jantung ku dah nges..
inikan DENGGI!!!

GODS HELP ME PROTECT HIM!!!
I'M REALLY WORRIED..

I LOST ONE OF MY BELOVED ONE..

I DON'T WANT LOST ANOTHER ONE..

HOPE HE WILL BE FINE~~

I LOVE U DAD...

T_T





<--- Klik This If U like

Friday, July 8, 2011

NEW LOOK~~


Ade orang cakap saya comel tgk pakai mcm nie..

tapi ade org cakap xsesuai..

saya RIMAs sbb inner neck dia..sgt ketat..
so dia buat muka saya nampak penyet!!!









So either I koyak kan sikit dkt bawah dagu tuh..
or i wont wear it again...

UHUKSS~~




<--- Klik This If U like

Thursday, July 7, 2011

KERJA KANAK2 RIBENA


INILAH KERJA KU SELAMA AKU CUTI...

KEMBALI KEZAMAN KANAK2..

LALALALA~~



WANNA KNOW WHAT I DID LAST SUMMER???


COME ANS TAKE A LOOK!!

'
''
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
V

BAHAN2 NYA:







SURAT THE KABAR...

*pssstttt~~ sorry ye kak saya koyak2 muka anda untuk experiment adik saya..


SETELAH DI BLEND....
AWWWWW~~~

CAMPURAN PAPER AND AIR AND GAM...

YUM2..

NOT YUM2 OK!!




GAM DAN AIR GAM...

DONT DRINK IT OKAY!!



SO BILA DAH ADA SEMUA BAHAN2 NIE..KITA MULA MENAMPAL KE BTOL DAN JADIKAN BENTUK YANG KITA INGINKAN...


LALALALALALA~~




*SAMBIL MENAMPAL DGR LAGU~




WANNA SEE WHAT I DO??

HEHEHEHE...

COME2..



;
;
;
;;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;;
;
;
;
;
;
;
;
;

TARAAAAA~~~~


;
;
;
;
;;
;
;
;
;
;
;
;

V


CUBA TEKA APE INI???



WHATTT??!!!

BATU NISAN??!!!

NO LA!!!


KLCC OK..

SEPARA SIAP LOL!!!

WEEWWWWW~~


PENAT2 BUAT ADE KE CKP MCM TUH!!

SAMPAI MERENG TAU BUAT NIE..


SEE!!
;;
;
;
;;
;
v
V




AWWWWW~~~

WHO SAID THAT IM NOT PREETY??










<--- Klik This If U like

Tuesday, May 3, 2011

ANTARA KAU DAN DIA..

Hubungan antara kau dan dia menjadi renggang disebab kn sesuatu yang remeh..
AKU..

Aku adalah orang perantaraan untuk menyelesaikan masalah kalian..

CUKUP!!
Sudah cukup aku merana melihat kalian bermasam muka..
tidak bertegur sapa..

SAKIT!!
Sakit hati dan mata melihat keadaan menjadi keruh bergini..

SEDIH!!
Sedih hatiku ini melihat kekeruhan antara kamu ini..

Kalau begini..
Akan ku mencari jalan penyelesaian untuk kalian..

Jangan kalian terkejut melihat kejutan yang aku akan buat..
Kerna ku kan buat tanpa pengetahuan kalian..
Aku berhak keatas semua itu..

Itu mahu kalian..
Hanya kerna benda remeh..
Hubungan menjadi berantakkan..




WAIT & SEE...











<--- Klik This If U like

Monday, April 25, 2011

APAKAH YG BOLEH MEMBERIKAN KU KETENANGAN??

APAKAH YG BOLEH MEMBERIKAN KU KETENANGAN??


TEMAN?

ADA YANG KAWAN MAKAN KAWAN.

KAWAN TIKAM DARI BELAKANG.

KAWAN HANYA KERANA HARTA.

KAWAN HANYA KERANA RUPA.

KAWAN HANYA KERANA KASIHAN.

KAWAN HANYA KERANA KEJAHATAN.

ADA YANG HANYA MENGAMBIL KESEMPATAN..

TERLALU SENGANG UNTUK MELUPAKAN..

TAK MENGENANG BUDI..

KADANG2 SUKA MENYAKITKN HATI..

MERAMPAS KEBAHAGIAAN YG KITA MAHU KECAPI..

ADAKAH ITU TEMAN YANG MENYANANGKN?

TAPI TAK SEMUA BERGINI….

KELUARGA/SANAK SAUDARA?

ADA YANG GILA HARTA.

MELAWAN AKAN DAPAT DOSA.

MAHU KITA IKUT SEGALA KEHENDAKNYA.

SALAH SEKALI DIA TIDAK PERCAYAKAN KITA.LAGI

IRI HATI.

DENGKI.

ADA YANG PIKIR KITA TAK MNGENANG BUDI.

TAK BOLEH TGK ORG LEBIH DARI DIA..

LEBIH PERCYAKAN ORG LAIN DARI DIRI INI..

ADAKAH INI MENYENANGKAN?


SEMUANYA DEMI KEBAIKAN DIRI…

KEKASIH?

BERKASIH KERANA NAFSU.

BERKASIH KERANA HARTA.

BERKASIH KERANA SUKA.

BERKASIH KERANA KEEGOANNYA.

BERKASIH KERANA IRI.

BERKASIH KERANA DENGKI.

ADA YANG MENYAKITKN HATI.

ADA YANG MAIN KAYU TIGA BERSEGI2.

ADA YANG MENGAMBIL KESEMPATAN DIRI INI.

ADA YANG SUKA KERANA SEKSI.

SUKA KERANA PARAS RUPA KU INI.

MANIS MULUT TAPI BERBISA TAK INGAT DUNIA.

TAK PERNAH MAHU PEDULIKAN DIRI INI..

EGO TAHAP TINGGI TAK DAPAT DI TANDINGI..

DIA BUAT BOLE BILA KITA BUAT DIMARAHI..DIMAKI2..

ADAKAH SEMUA INI MENENANGKAN?


TAK SEMUANYA BERGINI….

HIBURAN?


MEMBAWA KESESATAN..

MELALAIKAN..

MENJAUHKAN DIRI DARI YANG MAHA KUASA..


SEMUA INI TAK BERERTI..


ADAKAH INI MENYENANGKAN?


SEMUA INI HANYA SEMENTARA DIDUNIA INI...


AGAMA DAN TUHAN.

YA…

DISNI KU CURAHKAN SEGALANYA..

HANYA DIA DLM INGATAN..

DIA YANG KUKASIH..

SETIPA KALI KU DIDAMBA KEGUSARAN AL-QURAN DAN SEMBAHYANG MENJADI PENEMAN.

KU ALUNKAN SETIAP AYAT DENGAN MERDU..

AGAMA MENJADI PEGANGAN HIDUPKU..

SEGALA MASALAH DAPAT KU ATASI..

SEGALA AMARAH DAPAT KU TEPIS KETEPI..

SETIAP KALI AIR WUDUK DIAMBIL..

KU RASA DIRI INI SESUCI BAYI..

YA ALLAH…

HANYA KAU SATU2 TEMPATKU MENGADU…

LINDUNGILAH AKU DARI SEMUA KEJAHATAN..

BIMBIMNG LAH AKU KE JALAN YANG BENAR..

KUATKN LAH AKU DARI SEMUA DUGAAN.

KU TAU SEMUA INI ADALAH COBAAN..

DEMI MU YA ALLAH..

AKU TEMPUHINYA DENGAN TABAH..

TERIMA KASIH YA ALLAH…

KERNA SELALU MEMBUATKU MENGINGATI MU..

KERNA SELALU ADA DISISKU BILA KU PERLU..





<--- Klik This If U like

Tuesday, April 5, 2011

ME MYSELF & I

Salam all,

hari nie wanie nk describe tentang diri sendiri...
kepada sesiapa yg tak tahu menahu pasal diri wanie..
meh sini wanie describe...

lepas nie kalau nak judge its up to YOU...


SAYA SANGAT...
+MANJA
+SENSETIP
+BAIK HATI (if u think so~~~)
+NAKAL
+MERENG
+GILA2
+SENGAL
+SUKA KETAWA
+CEPAT MARAH
+BENCIKAN ORG YG MENYAKITKAN HATI
+ SUKA PENDAM PERASAAN
+MEMILIH




KADANG2:

+GEDIKS
+PEMALU
+GARANG
+SUKA BUAT KERJA GILA
+PANTANG DICABAR
+CEMBURU LA JGK
+SUKA MERAJUK
+SPORTING
+CEREWET
+SUKA DIAMBIL PERHATIAN



TAK SUKA ORG:

+ HIPOKRIT
+TALAM DUA MUKA
+CAKAP BELAKANG
+TUDUH TANPA Sebab
+MENGONGKONG
+TERLALU SOCIAL
+SUKA SAKITKN HATI SAYA
+TERLALU EGO
+BIADAP
+ TAK RETI HORMAT ORG LEBIH TUA
+SELEKEH
+TAK RETI NAK SENYUM
+GEDIKS NAK MAMPOS(*SIKIT XPE)


SAYA SUKA BERKAWAN DGN:

+ORG YG SUKA BUAT SAYA KETAWA
+SGT SPORTING
+YG BOLEH ACCEPT ME
+GILA2

*pstttt....saya xpernah memilih kalau nak berkawan..melain kan dia menyakitkan hati saya..dan dia yg xnk kwn dgn saya...


WANNA KNOW MORE ABOUT ME???

BE MY FRIENDS~~!!!















<--- Klik This If U like

Thursday, January 20, 2011

SAD..SOB..SOB..SOB..

aSSALAMUALAIKUM SEMUA..

SIHAT? DAH MKN?
DAH MINUM? MANDI? BERAK SEMUA???

hhehehehehe...
Hari yg sangat sedey..
sbb ape??

satu sbb kerja pada hari org cuti..
dala PH tp duit ciput je dpt!!!

AWWWWWWW~~~
WTH!!!

itu satu la..
satu lg sbbbbb....

semua kakak2 ku mauu OUT from this department~~
SOOOOO sADDDDDD!!

lepasnie xde la nak gedik2 lg dgn diorg..
xde la nak lunch same2 dgn diorg..

even sedey..
wanie doakn korg succes dlm hidup..
THIS IS BETTER WAY THEN NOTHING..

HOPE THE BEST FOR ALL OF U SIS!!

sobb..sobb..sobb..
will mis all of u..
KAK WAN,KAK DAYAH,KAK YANI,KAK HAJAR...

do ur best!!
CAYOK3..












<--- Klik This If U like

Wednesday, January 12, 2011

OMG!!!!

Untuk peringatan kita bersama sebagai muslim….

Produk Gula-Gula: Clorets

Pada 22.12.2010 yang lalu saya telah menerima email dari seorang sahabat baik. Pada awalnya saya kurang yakin dengan email berantai yang sering kita terima dan kita tidak pasti kebenarannya. Jika kita menghantar (forward) email yang tidak sahih akan timbul satu fitnah yang berpanjangan. Kekadang email yang kita terima sudah diubahsuai (edit) oleh pihak tidak bertanggung jawab.

Sebelum saya forward email dibawah saya cuba mencari bukti kebenarannya. Pada 26.12.2010 saya telah membeli gula-gula “Clorets Infinity” seperti yang diberitahu di kedai serbanika yang dimaksudkan. Bila dibuka penutup, saya terus beristiffar, ternyata dan apa yang saya dapati email dibawah ini adalah benar. Begitulah caranya orang kafir latnattulah menyebarkan ajaran sesat untuk menyembah syaitan secara senyap/halus.

Jika tidak diambil peduli ini bermakna, jika kita orang islam membeli produk Clorets, sudah pastilah sedikit sebanyak kita menyumbang dana ke agama sesat tersebut. Dan, secara tidak langsung atau tidak sengaja di dalam poket manusia terutamanya orang-orang islam akan terdapat salib di dalam poketnya walaupun dia sedang solat jika ianya tidak mengetahui. Ini salah satu sebab kenapa kita tidak khusyuk bila mengerjakan solat atau ibadah lain kerana kita sering menggunakan produk yang tidak tentu asal usulnya, tidak halal yang kita gunakan atau makan.

Pandainya tindakan orang-orang kristian menyebarkan agamanya kepada manusia dan kita orang islam semua tahu, mereka semua adalah golongan orang-orang yang sesat di sisi ALLAH SWT.

Mulai hari, sama ada di dalam poket, kereta atau di rumah kita yang mempunyai produk gula-gula Clorets buangkan kedalam tong sampah. Kita orang-orang islam berjanji untuk BOIKOT (tidak membeli/mengguna) produk clorets atau sekutunya.

Ini adalah bukti yang benar:


Sebahagian daripada produk jenama clorets

Sebarkan semampu yang anda boleh………

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


EMAIL YANG SAYA TERIMA PADA 22.12.2010

aku ni jenis suke belek belek barang, bile ade barang kat tangan aku, aku suke sangat belek belek..henpon ke ipod ke, botol air ke, paket makanan ringan ke...memang aku suke belek, aku suke tengok info yang ade dalam benda yang aku belek tu

nak jadi cerita, semalam mase tengah lepak lepak ngan member aku, aku pn membelek lah paket gula angin clorets infinity yang boleh dibeli di 7 e
leven atau kedai kedai runcit atau pasaraya


cara nak buka kotak besi gula gula angin ni unik sikit, kite kene tari
k sikit je penutup dia, dan boleh keluar kan biji biji gula angin tu...jadi sebab gula gulanya dah habis, aku pn main main la dengan bekas besi dia...


tup tup masa tengah main, aku bukak abis penutup besi tu...haa...bila dah tebukak tu, tergamam aku tengok corak yang ada kat depan aku tu...lambang salib yan
g amat amat clear boleh ditengok..aku tak tau la kalau pandangan orang lain macam mana..tapi kat pandangan aku, macam lambang salib zaman feudal

sapa sapa kat luaq sana , silalah berhati hati, jangan dibeli gula angin clorets ni...kalau aku gatai tangan belek penutup kotak besi gula angin clorets ni, memang tak tau ada benda bahaya tersembunyi di sebalik penutup tu







<--- Klik This If U like

Friday, January 7, 2011

Jom Sertai Bloglist Blog Bdk Botak Bdk Botak... (",)

Jom sertai Ramai2~~

Mai2 tlg penuhkan bloglist dlm blog ini..



Syarat2nya:

1) Buat 1 entry dan letak tajuk "Jom Sertai Bloglist Blog Bdk Botak"

2) Letak gambar atas tu kat awal2 entry korang. Buat 1 link ke entry nie ye...

3) Nyatakan korang lelaki @ perempuan (senang nk kelaskan)


imma gurl!!

"
"
"

4) Tag 3 orang kawan2 korang yg berminat

5) Letak link entry korang kat bwah nie.



hahahahahaha...
kpd sesiapa yg kne tagg tuhh..
bertuah la korg..
wakakakakakaka~~

main abgkot je nme korg..

Wednesday, January 5, 2011

which one?? HELP me!!!

Salam...
Hi semua..

Apa khabar..??
Apa macam Tahun Baru nie??
anyway belom terlambatkan nk ucapkan..

SELAMAT TAHUN BARU KPD SEMUA..

hurmmmm...
Azam wanie tahun nie ialah.....
byk woooooo~~~
1- nk kuruskan badan yg dah DEBAB nieeeeee...
waaaa~~~ penat turunkan 6kg..
naik balik 7 kg..
I HATE THAT!!!
2- nak beli hp baru....
(so sad xtau beli Hp ape..??)
3-nak beli kereta..
(nie pon kereta ape nk beli??? wahhh~~~ferari leh x?? weeeeee~~~)

huhuhuhuhuhuhu...
balik ke tajuk asl..
tgh pening kepala nie nak beli hp ape??


SATIO...kwn ckp xbest~~~
function dia fux..
tp hp dia mmg cantik n cam dia mmg lawa...



Xperia X8..




nie pon kwn ckp xbest jgk..
sbb dia ckp dia dah try semua..
wahhhhh..


iPhone 4...
huhuhuhhu..
dia nyew gedget mahal2..
pokai den..


SE Impresa..
nie function dia pon best jugak..
tp xde lg dkt malaysia...
terbaru punya...

amacammm?
mau beli ape??

tp tgk dkt SINI cun giler hp dia..
mcm2 bentuk hp ade..
nk mcm tivi pon ade..
nk yg cabot2 pon ade..
nk yg pusing2 pon ade..
nk mcm psp pon ade..

adehhhhhh~~
sparrow mate den tgk~~



MCM MANE NIIIIEEEEEE????


Total Pageviews