Wednesday, September 14, 2011

ape nie!??


SALAM ALL,

HARI SAYA ADA SITUASI YG SGT SEDIH
A= SUAMI
M= ISTERI


Selepas si A sembuh dari penyakitnya, dia pulang ke rumah bersama isteri dia..
mereka sekeluarga berkumpul dia bawah.
Si M cerita kan kelakuan anak2 selama suaminya di hospital.

M: semalam si kakak beli panties..tp bila time nak bayar dia lari pg tgk brg2 lain...M panggil la suruh bayar sendiri semua.
A: pandang dan gelengkan kepalanya..

Sambil berbual si A membuka computer untuk membayar jumlah perubatan dia rumah sakit.

M: A buat apa? bayar bill ke?
A: ye la kena la bayar igt free ke?
M: tu la semalam kakak nak support A xnk...tp bila tanya kakak nak tlg support x dia gelak je..
A: M tu bukan nak tlg support skit..
M: itu kan masalah A...bukan masalah M...
A: dgn terkejot berkata..ok nanti M ada masalah jgn mntk tlg A!!
M: nak mntk tlg mak saya xnk...
A: shhhhhh~~ (tukar topik tak mahu ank2 mendengarnya)



SEPERTI DIALOG DIATAS...
BEGITU KAH ISTERI YANG SOLEHAH???!!
semasa suami dalam keadaan sakit dan terdesak tidak mahu tolong suami..
sang suami sgt keras kepala tidak mahu dibantu oleh anak2 kerana tidak mahu menyusahkan mereka walaupun dia berhak meminta!!








<--- Klik This If U like

Saturday, September 10, 2011

PRAY FOR MY DAD

SALAM SEMUA

NOW I'M WORRIED ABOUT MY DAD....
5hb sept dia sakit mata mula2..
tg hari tuh jumpa dia ok je lagi..
siap gurau2 dgn kawan..

ptg tu balik2 tgk kereta ayh dkt rumah..
tp dia dlm bilik sampai mlm xkeluar...

after that my mom said he got fever..
he feels dizzy...

skrg dah masuk seminggu..
jumaat baru dia nak pg hospital..
mama n abg ajk dia tak nak DEGIL!!..


doc thn dia dkt wad..
doc ckp ayh suspek DENGGI..

mana tak nya mkn xlalu..muntah2..
pening kepala...

ada hari tu dia gatal pg drive semata2 nak beli brg..
time nak balik tuh dia PENING kepala nak pengsan..
nasib dah dekat dgn kereta..
dduk dlm kereta beberapa min then baru balik..

adehhhh~~


malam tu ku pergi hospital..
he look good..
CERIA je..

tp pagi td mama msg..

platlet ayah turun from 45 to 26..
if reach 20 kena masukkan darah..

ok baru td mama inform ayh punya platlet trun lg..

OMG 21 aje!!!!

dah la ku kena kerja..
mintak org tlg gantikan sorg pon tak nak...

bila time diorg laju je..
yang tak bole blahnyew..

system lak down..
lansung xle login..

bpe jam nak ngadap PC..

aku risau kan ayh..
xmasal kerja lak...

masa ayh sakit jantung ku dah nges..
inikan DENGGI!!!

GODS HELP ME PROTECT HIM!!!
I'M REALLY WORRIED..

I LOST ONE OF MY BELOVED ONE..

I DON'T WANT LOST ANOTHER ONE..

HOPE HE WILL BE FINE~~

I LOVE U DAD...

T_T





<--- Klik This If U like

Total Pageviews