Monday, July 26, 2010

Hariku dilahirkan...



NORSYAZWANI BINTI AHMAD TAJUDIN
telah dilahirkan pada 26.7.1988
pada pukul 10.30 pagi...
seberat 1.5kg..
nie la kek yg telah dibuat oleh kami mengikut resepi mamaku..
chumil kan....
nmpk sedap tp~~~~
xmnjadi..sbb keknyew xnaik...
huhuhuhuhuhuhuhuhu~~~


time to eat cake...
yummy!!!!

si GENDUT tuh xsbo nk pototng kek...
dia yg excited..
hahahahahahahhaahaha~~


wahhhhhhh~~
manyak ediah...
i LIKE!!!
si budak kecik dua ekor nih xsbo nk bukak ediah..
terlebeh sudah excited dia..
hahahahahahahahaha~~


tadaaaa~~
nie la hadiah2 yg wanie dapat...
chumil kan...

chumil semuanyewwwww~~
suke.suke.suke....

lalalalalalalalalalala~~
ada lg x nk tmbhkan koleksi hadiah wanie??
BOLEH aja~~

yg nihhhh~~
dr adikku bernama WIENA JUD...
chumilkn beber tuhhh!!!
i LIKE!!!


yg nie plak dr AMIR JUD...
magkuk besar utk mkn meggie...
ahhahahahahahah~~
tp wanie buat jd tmpt letak accessories...






Nie pulak dr adik ku yg chumil...
Maryam JUD...
chumilkan...
nie tmpt nk letak HP...
wahhhhhhhh~~
suke sgt!!!


nie plak...
hadiah dari jauh...
JEPUN mari maaaa~~
from my obaachan aka nenek jepun ku..
chantekkn...
tau2 je wanie suke gelang...
macehhhhh~~






nie pulak~~
from myself...
hahhhahahahaha...
secara xlansung den suke tgk jam nihhh~~
sje jew masukkn sekali...




nie pulak...
from my parents..
hehehehehehehhe...
msti igt handbag or beg alat makeup...
jeng..jeng...jengggg~~~


tadaaaaa!!!!
beg utk letak alat2 accessories...
sgt sng utk dibawa kemana2...
Sukanyew saya...
hahahahahahahahhaha~~~



THE END OF MY STORIES



Thursday, July 15, 2010

BACALAH YASIN

BACALAH YASIN

RASULULLAH s.a.w telah bersabda yang bermaksud:
"Bacalah surah Yassin kerana ia mengandungi keberkatan", iaitu:

1. Apabila orang lapar membaca surah Yaasin, ia boleh menjadi kenyang.


2. Jika orang tiada pakaian boleh mendapat pakaian.


3. Jika orang belum berkahwin akan mendapat jodoh.


4. Jika dalam ketakutan boleh hilang perasaan takut.


5. Jika terpenjara akan dibebaskan..


6. Jika musafir membacanya, akan mendapat kesenangan apa yang dilihatnya.


7. Jika tersesat boleh sampai ke tempat yang ditujuinya.. .


8.. Jika dibacakan kepada orang yang telah meninggal dunia, Allah meringankan siksanya..


9. Jika orang yang dahaga membacanya, hilang rasa hausnya.


10.. Jika dibacakan kepada orang yang sakit, terhindar daripada penyakitnya.


11. Rasulullah s.a.w bersabda: "Sesungguhnya setiap sesuatu mempunyai hati dan hati al-Quran itu ialah Yassin. Sesiapa membaca surah Yassin,
nescaya Allah menuliskan pahalanya seperti pahala membaca al-Quran sebanyak 10 kali.


12. Sabda Rasulullah s.a.w lagi, "Apabila datang ajal orang yang suka membaca surah Yassin pada setiap hari, turunlah beberapa malaikat
berbaris bersama Malaikat Maut. Mereka berdoa dan meminta dosanya diampunkan Allah, menyaksikan ketika mayatnya dimandikan dan
turut menyembahyangkan jenazahnya".


13. Malaikat Maut tidak mahu memaksa mencabut nyawa orang yang suka membaca Yaasin sehingga datang Malaikat Redwan dari syurga membawa
minuman untuknya. Ketika dia meminumnya alangkah nikmat perasaannya dan dimasukkan ke dalam kubur dengan rasa bahagia dan tidak
merasa sakit ketika nyawanya diambil.


14. Rasulullah s.a.w bersabda selanjutnya: "Sesiapa bersembahyang sunat dua rakaat pada malam Jumaat, dibaca pada rakaat pertama surah
Yaasin dan rakaat kedua Tabaroka. Allah jadikan setiap huruf cahaya di hadapannya pada hari kemudian dan dia akan menerima suratan
amalannya di tangan kanan dan diberi kesempatan membela 70 orang daripada ahli rumahnya tetapi sesiapa yang meragui keterangan ini,
dia adalah orang-orang yang munafik.

Untuk renungan semua…….

Siapakah orang yang sibuk ?


Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan
Nabi Sulaiman a.s


Siapakah orang yang manis senyumannya?


Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun."
Lalu sambil berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.

Siapakah orang yang kaya?


Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.

Siapakah orang yang miskin?
Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk - numpukkan harta.


Siapakah orang yang rugi?


Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan.


Siapakah orang yang paling cantik?


Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.


Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas?


Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan
saujana mata memandang.


Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit?


Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikan lalu kuburnya menghimpitnya.


Siapakah orang yang mempunyai akal?


Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari
seksa neraka.

Siapakah org yg KEDEKUT ?


Orang yg kedekut ialah org yg membiar atau membuang email ini begitu sahaja, malah dia tidak akan menyampaikan pula pada org lain.

Sebaik-baik manusia itu adalah mereka yang memberi manfa ' at kepada manusia lain...

Friday, July 9, 2010

Tah Hape2 Tah!!!

4/7/2010...


Kembali ke MELAKA bersejarah...
kami datang ke melaka utk mngembalikan memori silam zaman kami belajar dolu2...
first of all msti la contact kwn2 yg masih lg yg tinggal disana...
dpt la sorg jew yg kami agkut g jejln ngn kami nih~~~

perjalan dr PD ke MLKE mmbuatkn perut kami laporrrr~~so lepas jew ambik minah sekok tuh...
kami snggah JJ melaka yg baru tuh....

sesampainyew disana ape lg terus r pilih port mknnnn~~
pilihan kami ialah....
jeng..jeng..jenggggg~~~



wahhhhhhhh~~~
kelas gituhhhh~~
tp mkn sndri2 tggung r...
hahahahahahhaahha~~~

tp yg peliknyew pizza kat sne xsme ngn cre kat sini...
kat KL dah ade button utk call,cancel & bill...
tp kat sini xde...
hurmmmmmmm~~~
pelik kannn...
tp xpe laaaaaa~~

kami pown order la set utk 4 walaupown yg mkn hnye 3org...
kami order lew pizza yg ade cheese tp dia tuh..
yg leleh2 uh...
yummy~~~

tp yg jd masaelahnyewwww~~
mknn da smpai..
utk roti n sup..
ok laaa...
ktorg ngap r..
then dia pg letaknyew kentang n sotong uhh~~
uihhh~~
xde plak kami mngordernyew..
ckp r xde order...
dgn selambenyew dia pg hambik resit w/o say "excuse me nk tgk resit jap lehhh??"
dah r hambek resit xtnye...
dia hambik mknn yg tersalah tuh then blah gituh jew w/o say "SORRY!!!"
hadehhhh~~~
itu lg den nk mrh!!
dah r rampas resit dr gue...

xpe2...
sabar wanie sabar~~~
then dtg lak pizza hot nyew...
yg xle blahnyew...
pizza biasa tanpa cheese tambahan tp tuh...
wanie tnye dia..
ktorg order pizza yg ade cheese kt tp tuh..
dia boleh jwb ape tau~~
bkn ke korg nk cheese kat tgh2 tuh...

dia giler ke ape??
pizza mmg lew ade cheese kat tgh2...
adeeeeehhhhhhh~~~
ak da xde selera nk mkn dah time nih!!!
hangennn jew ak!!
seb bek r dia say sorry...
ak cek resit dia punye charge serves 5 henget lebeh tau!!!
tp services mcm T*** tol!!
kan da kne mencarut....

ktorg da hbs mkn ape lg..
kua lew idea jht...
heheheheheehehehehehe~~~
nk charge mhl2 tp kje cm hampehhhh~~~
ktorg pownnnn...
kotorkan meja tuh bia dia pnt kemas!!!

hah pdn ngn mke ko!!!
habis ktorg sepah2 kan meja tuh...
kc tumpah2 air,sup sama sos...
wahahahahahahahahahaha~~~

jd jahat sekejap...
xske tol ak..
mmg ak pgkah pizza hut kat situ!!!
mcm S***** jew...


>>>THE END<<<

Wednesday, July 7, 2010

Lawak Untuk Difikirkan

Utk anda yang beragama islam
bacalah...kalau
tidak......Allah saja yang tahu...
Message: Tolonglah ambil masa 2 minit untuk
membaca
ini....
kalau lebih dua
minit
tu bukan membaca la tu..tapi mengeja.. ;-)


Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi
Maha
Pengasih...


Bayangkan benda ini berlaku pada anda..... Suatu
hari pada masa
Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih
kurang
1,000 jemaah...
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi
seluruh tubuhnyer dgn
pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji
mata and
membawa mesin
gun... lalu salah seorang lelaki tu bertempik "
"Sesiapa yang sanggup
MATI
kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"
Selepas
mendengar amaran
lelaki
itu maka segeralah bertempiaran lari para
jemaah
itu
utk
menyelamatkan
diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya
tinggal lebih
kurang
20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat
masing-masing termasuk
Pak
Iman tu... Lelaki yang bertempik tadi segera
membuka
tutup mukanya
lalu
melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: "Ok
Pak
Iman, saya dah
halau
SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak
Iman
mulakan sembahyang
Jumaat"....
.... Macammana.. adakah anda rasa lawak
dgn
cerita di atas.
selain
terhibur anda fikirlahlah. ..


" Lawak kan , dari 1,000 org yg mengaku dia
Islam hanya
20 yg
betul-betul
beriman... "


" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah
lupakan
ALLAH bila
menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya
membawa
mesin-gun.. dia tak
kata
pun
nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat lemah..
baru
kena ugut
terus
lari
lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang
jumaat
lagi..."


"Lawak, ada juga yang agamanya cuma
seminggu sahaja..
tu pun bila time
sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org
kampung.. ada
tu lagi dashyat
setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya..."


"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip
dan apa
yang di tulis
oleh surat khabar daripada apa yang tercatit
dalam

al Quran"


"Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia
hanya
sementara, akhirat
adalah
tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba
mengejar dunia"


"Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend
atau
girlfriend
berejam-rejam
tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai.. tak cukup
masa..


Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak
thread atau email
yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua
tempat
tapi merasa berat
nak berkongsi dan nak hantar artikel2
yang
berunsur
agama


Lawak kan ???/ Kenapa gelak/ tu kan realiti.. tapi
yg
paling lawak
sekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni
akan
sampaikan kat
orang
lain... berapa orang yang akan buka email ni
untuk
luangkan masa
membaca? berapa banyak????
wallahuaallam

Total Pageviews